maanantai 25. toukokuuta 2015

Toukoseminaari

Viitapiirin perinteinen Toukoseminaari järjestettiin jäsenille Viita-akatemian tiloissa lauantaina 23.5. Toukoseminaarilla käynnistetään piiriläisten kirjallinen kesä vaihtuvien aiheiden ja luennon muodossa.

Tänä vuonna ohjelmassa oli runokaraoke sekä äänenkäytön harjoittelua vokologian tohtoriopiskelija Jaana Tyrmin johdolla. Päivän aikana tehtiin harjoituksia ja hiottiin hieman tekstien lukemista sekä pohdittiin mihin pyrkii tekstin luennalla: mikä on tärkeää, mitä haluaa korostaa, miten korostaa. Seminaarin aikana luotiin pohja oman äänenkäytön kehittämiselle.


Toukoseminaarin osallistujat sekä luennoitsija Jaana Tyrmi

keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Pirkanmaan kirjoituskilpailu

Pirkanmaan kirjoituskilpailu ratkesi toukokuussa ja joukossa oli sekä viitapiiriläisiä että viita-akatemialaisia.
Syksyllä kolmatta vuottaan Viita-akatemiassa aloitteleva Juho Hakkarainen vei lyriikkasarjan ensimmäisen sijan nimeämättömällä runosarjallaan. Katri Ikonen sai samassa sarjassa kunniamaininnan runosarjasta Paimenlaulun yksitoista rosoista glooriaa. Lyriikassa kunniamaininta annettiin Jyri Saarikoskelle novellista Fillari.

Palkintolautakunnan esille nostamissa nimimerkeissä oli myös viitapiiriläisiä, joiden tekstejä tuomaristo piti lupaavana.
Alla Kirsti Kurosen ja Kari Aronpuron luonnehdinnat kirjoituskilpailun merkityksestä:

"Oli komeaa huomata, miten voimissaan kirjoittamisharrastus on Pirkanmaalla ja miten tavaton on ilmaisunhalu. Ihmisillä on "tarve kirjoittaa itsensä näkyviin" kuten eräässä kilpailurunossa todetaan". Kari Aronpuro totesi: "Kilpailulla on siis edelleen taiteellisen tehtävän lisäksi myös sosiaalinen rooli tarjotessaan kirjoittajille mahdollisuuden avautua".

(lähde: http://kirjasto.tampere.fi/ajankohtaista/pirkanmaan-kirjoituskilpailu/pirkanmaan-kirjoituskilpailu-2015/)

Viitapiiri onnittelee palkittuja ja toivottaa kaikille kirjoittamisentäyteistä kevättä!